selidba institucija

BiH i Makedonija bit će cimeri, OSA seli u 'Hrvatsku'

Vijesti / Flash | 25. 02. 2016. u 15:22 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Makedonije o kolokaciji diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Riječ je o zajedničkom korištenju diplomatsko-konzularnih predstavništava Bosne i Hercegovine i Makedonije, što će značajno racionalizirati njihove troškove, pomoći građanima i potvrditi napredovanje bilateralnih odnosa, navedeno je u priopćenju.

Prijedlogom sporazuma je, između ostalog, predviđeno zaključivanje posebnog protokola između ministarstava vanjskih poslova dviju država o diplomatsko-konzularnim predstavništvima, koja će biti predmet kolokacije, kao i o svim financijskim i administrativno-tehničkim uvjetima za funkcioniranje svakog pojedinačnog predstavništva.

Prijedlog sporazuma bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar vanjskih poslova.

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Službe za zajedničke poslove institucija BiH, donijelo je Odluku o dodjeli na korištenje uredskog prostora površine 370 kvadratnih metara u ulici Mehmeda Spahe br. 16 u Sarajevu Obavještajno-sigurnosnoj agenciji Bosne i Hercegovine za potrebe smještaja njenih organizacijkskih jedinica.

Smještajem zaposlenika OSA-e u ovu zgradu, u kojoj je ranije bilo Veleposlanstvo Republike Hrvatske, bit će ostvarene nove uštede proračunskog novca, koji je do sada izdvajan za zakup prostora za njen smještaj.

Kopirati
Drag cursor here to close