odobren sporazum

BiH i EUROPOL proširuju suradnju na razmjenu osobnih i tajnih podataka

Vijesti / Flash | 17. 12. 2015. u 07:14 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić pozdravio je današnju odluku Europskog parlamenta kojom je odobreno potpisivanje sporazuma o operativnoj i strateškoj suradnji između Bosne i Hercegovine i Europskog policijskog ureda (EUROPOL).

Stupanjem na snagu novog ugovora, dosadašnja suradnja BiH i EUROPOL-a proširit će se i na razmjenu osobnih i tajnih podataka i informacija, čime će se značajno pojačati zajednička borba protiv organiziranog kriminala, terorizma i drugih oblika ozbiljnog međunarodnog kriminala.

Ministar Mektić naglašava da uspostava suradnje na ovom nivou sa EUROPOL-om, kao agencijom EU za provođenje zakona, predstavlja važan iskorak na putu k članstvu u Europskoj uniji i potvrdu napretka napravljenog u sigurnosnom sektoru, prvenstveno u zaštiti tajnih podataka.

''Operativni sporazum s EUROPOL-om nam omogućuje širu međunarodnu suradnju i razmjenu informacija sa zemljama članicama EU u borbi protiv organiziranog kriminala, terorizma i drugih vidova međunarodnog kriminala, kao i djelovanje zajedničkih istražnih timova, čime se potvrđujemo kao pouzdan partner EU'', kazao je Mektić, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close