Nešić u Bakuu razgovarao s Aliyevim

BiH i Azerbejdžan unapređuju sigurnosnu i ekonomsku saradnju

Nešić je kao prvi ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine koji je u posjeti ovoj državi
Vijesti / Flash | 11. 04. 2023. u 10:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić boravi u službenoj posjeti Azerbejdžanu gdje se danas sastao s predsjednikom te zemlje Ilhamom Aliyevim, prenosi Anadolija.

Tijekom sastanka Nešića i Aliyeva odnosi između dvije države ocijenjeni su dobrim i prijateljskim, što se ogledalo i kroz uspješnu suradnju u proteklom periodu. Izražena je obostrana potreba za dalje unapređenje odnosa između dvije države u oblasti sigurnosti, ali i poboljšanja ekonomske suradnje.

Prvi ministar sigurnosti u posjeti

Nešić je kao prvi ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine koji je u posjeti ovoj državi, ovaj sastanak ocijenio nastavkom izvanrednih odnosa dvije zemlje i te da ga posebno raduje skora posjeta Aliyeva BiH, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Pored izuzetnih političkih odnosa Azerbejdžana i BiH istaknuta je potreba jačanja ekonomskih odnosa.

"Trgovinski balans pokazuje izuzetnu važnost Azerbejdžana za BiH i nadam se da će u budućnosti naša ekonomska suradnja napredovati još više", kazao je Nešić.

Sporazum o suradnji

Istaknuo je da će danas u Bakuu biti potpisan i Sporazum o suradnji u oblasti zaštite od prirodnih i drugih katastrofa.

"I Azerbejdžan i BiH su bile vrlo istaknute u pomoći Turskoj nakon nedavnih razornih zemljotresa i to pokazuje korist suradnje u toj oblasti. Dobrobit te suradnje nije samo bilateralna, uvjeren sam da može biti od koristi mnogo šire od granica naše dvije zemlje", kazao je Nešić.

On se zahvalio predsjedniku i narodu Azerbejdžana i za vrijednu pomoć tijekom pandemije, naglašavajući da BiH nikada neće zaboraviti 40.000 doza cjepiva protiv COVID-a 19 koje je ova država uputila BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close