preksupo

BiH će prodati objekte u Londonu, Madridu i Beču

Vijesti / Flash | 09. 11. 2016. u 09:27 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar inozemnih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je da se u sljedeće tri godine očekuje kupovina objekata u Skoplju, Podgorici i Ljubljani za potrebe veleposlanstava BiH, a radi se i na ideji prodaje prevelikih i preskupih objekata poput onih u Londonu, Madridu i rezidencije u Beču.

Crnadak je istaknuo da bi novcem dobivenim od te prodaje bilo riješeno pitanje smještaja više veleposlanstava BiH u drugim zemljama.

"Imamo 1.300 metara kvadratnih u elitnom dijelu Londona, 650 kvadrata u elitnom dijelu Madrida i ogromno imanje sa jednom veličanstvenom vilom u elitnom dijelu Beča, gdje sigurno nikada neće živjeti veleposlanik BiH", rekao je Crnadak za "Oslobođenje".

On je naveo da se mogla napraviti ogromna ušteda da je smještaj veleposlanstava BiH u Zagrebu i Beogradu ranije riješen, a ne ove godine.

Ministar inozemnih poslova BiH rekao je da nije službeno obaviješten o namjerama veleposlanice BiH u Rimu Željane Zovko, koja je nedavno izabrana za zastupnika Hrvatske u Europskom parlamentu.

"To je vrlo neobična i čudna situacija do koje dolazi zbog te mogućnosti koja postoji za one koji imaju dvojno državljanstvo BiH i Hrvatske", utvrdio je Crnadak i rekao da će, u slučaju da Zovko podnese ostavku na mjesto veleposlanice BiH, o tome obavijestiti Predsjedništvo BiH, koje imenuje novog veleposlanika.

Kopirati
Drag cursor here to close