Ponuđeno rješenje

BiH 'bliže' legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe

''Predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija je ponudio rješenje. Zadovoljan sam sastankom! Na ovoj temi nema vlasti i oporbe Moramo svi zajedno raditi''
Vijesti / Flash | 05. 05. 2021. u 18:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Saša Magazinović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH održao je danas sastanak sa predsjedateljem Vijeća ministara BiH Zoranom Tegletijom. Poručio je kako su "korak bliže ka rješenju" legalizacije kanabisa u medicinske svrhe.

''Predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija je ponudio rješenje. Zadovoljan sam sastankom! Na ovoj temi nema vlasti i oporbe Moramo svi zajedno raditi'', napisao je Magazinović nakon sastanka.

U razgovoru za N1 rekao je kako je izuzetno pozitivno što se Tegeltija uključio u iznalaženje rješenja za pitanje legalizacije kanabisa u medicinske svrhe.

''Možemo očekivati u narednom razdoblju, nadam se relativno kratkom, izradu zakon o izmjenama i dopunama Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotreba opojnih droga. Primarni cilje je da omogući legalno korištenje kanabisa u medicinske svrhe u BiH'', rekao je Magazinović.

KORAK BLIZE RJESENJU!  Prosle sedmice pred novinarima smo dogovorili sastanak o legalizaciji kanabisa u medicinske...

Posted by Sasa Magazinovic on Wednesday, May 5, 2021

Podsjetio je da je ranije imao komunikaciju s ministrima civilnih poslova i sigurnosti u vezi ove oblasti te da su oni saglasni. Ranije podršku su dali entitetski ministri zdravstva Vjekoslav Mandić i Alen Šeranić.

Kopirati
Drag cursor here to close