Tužiteljstvo BiH

BiH: 600 osoba optuženo za ratne zločine

Vijesti / Flash | 06. 04. 2016. u 14:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH priopćilo je da će od osnivanja ove institucije do jeseni broj optuženih dostići 5.000 osoba i da će samo ove godine biti 600 optuženih za ratne zločine i teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava.

Na kolegiju, koji je glavni tužitelj BiH Goran Salihović održao sa zaposlenima, istaknuto je da su tužitelji, koji su prije nekoliko mjeseci imenovani u Odsjek za terorizam, počeli intenzivno da rade na predmetima, što će doprinijeti borbi protiv terorizma i sprečavanju aktivnosti koje imaju veze sa terorizmom, kao i odlaskom državljana BiH na strana ratišta.

''Ove godine bit će dostignut broj od 600 optuženih za ratne zločine i teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava, što Tužiteljstvo BiH čini institucijom s najviše optuženih za ratne zločine u svijetu, nakon Drugog svjetskog rata i nirnberškog i tokijskog tribunala'', ocjenjuju iz Tužiteljstva BiH.

Imajući u vidu povećanje broja tužitelja, iz Tužiteljstva navode, da se očekuje da će rezultati rada u ovoj godini biti izuzetno dobri.

Na kolegiju su predstavljene aktivnosti u vezi sa renoviranjem kapaciteta Tužiteljstvo BiH i pripremama za početak izgradnje nove zgrade Tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close