Afera

BIA: Ruski agent podmitio časnika Srbije

BIA je potvrdila autentičnost snimka na kojem je ruski agent Georgij Kleban, dok se ime časnika Srbije za sada ne otkriva.
Vijesti / Flash | 20. 11. 2019. u 19:54 Bljesak.info
BIA: Ruski agent podmitio oficira Srbije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbiju potresa ozbiljna obavještajna afera, koju ispituje državna Bezbjednosno informativna agencija (BIA) Srbije. Na Youtube-u  je objavljen snimak na kojem se vidi kako ruski agent daje novac jednom navodno visoko pozicioniranom časniku Srbije.

BIA je potvrdila autentičnost snimka na kojem je ruski agent Georgij Kleban, dok se ime časnika Srbije za sada ne otkriva. U Beogradu je za sutra zakazana sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, prenosi BHRT.

Premijerka Srbije Ana Brnabić potvrdila je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao nalog Vojno - bezbjednosnoj agenciji da istraži moguću špijunsku aferu u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente.

''Razgovarala sam sa predsjednikom Vučićem. On je dao nalog VBA da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke. Ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to bit ozbiljno pitanje i problem za nas'', rekla je Brnabić.

Ona je navela da je predsjednik Vučić u svojstvu vrhovnog zapovjednika Vojske Srbije sazvao sastanak na kojem će priopćiti rezultate istrage i dodala da ubrzo očekuje sve informacije.

Prema pisanju medija, ruski diplomata i pripadnik vojne obavještajne službe Georgij Kleban je akter snimka na kojem se vidi kako daje novac jednom visoko pozicioniranom dužnosniku Srbije.

Snimak je na Youtube-u objavljen 17. studenog, njegova autentičnost potvrđena je od strane BIA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close