Imao potrebnu dozvolu

BHDCA: Zrakoplov imao potrebnu dozvolu, servis rađen u travnju

Vijesti / Flash | 15. 05. 2017. u 14:04 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Zračnoj luci Mostar i kontrolnom tornju od ranih jutarnjih sati su istražitelji Tužiteljstva BiH i BHDCA koji rade na utvrđivanju uzroka pada sportskog zrakoplova u subotu pokraj Mostara u kojem je poginulo petero ljudi, od kojih troje djece.

Iz Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA) danas je za TV1 rečeno da je ova direkcija za navedeni zrakoplov izdala posljednju Potvrdu o provjeri plovidbenosti 3. svibnja 2017. godine s rokom važenja do 3. svibnja 2018. godine.

''Posljednji servis navedenog zrakoplova rađen je 5. travnja 2017. godine o čemu postoji dokumentacija u BHDCA, kao i certifikat ovlaštenog aviomehaničara koji potvrđuje da je izveden servis'', navode iz BHDCA u odgovoru upućenom TV1.

Dodaju i da se servis zrakoplova radi u skladu s priručnikom o održavanju za svaki zrakoplov posebno, gdje su navedeni točni vremenski intervali za zamjenu, odnosno remont svake komponente, a u konkretnom slučaju radi se o tipu zrakoplova Fuji FA 200-160 Tipski certifikat TCDS A4PC.

Na pitanje za koliko je osoba zrakoplov bio namijenjen, iz BHDCA su naveli da je u tipskom certifikatu za navedeni zrakoplov navedeno da zrakoplov ima četiri sjedišta.

Tajnik Ministarstva prometa i komunikacija BiH Igor Pejić kazao je za Avaz.ba da su dijelovi srušenog zrakoplova jutros prebačeni s mjesta nesreće u hangare, gdje će se vršiti ispitivanja.

''To neće dugo trajati, s obzirom na to da je zrakoplov skoro uništen. Zakonski rok za istragu je 30 dana i vjerujem da ćemo do tada i završiti'', naveo je Pejić.

Kopirati
Drag cursor here to close