Upozorenje iz EU

Bh. političari točno znaju šta trebaju činiti

Vijesti / Flash | 29. 03. 2014. u 08:39 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom proteklih godina već je bilo "novih pristupa" prema BiH, a sa strane EU mi ne znamo šta više da radimo da bh. političare potaknemo da krenu naprijed i donesu neke odluke, izjavila je Agenciji Fena zastupnica u Europskom parlamentu iz Nizozemske, članica grupacije "Zeleni" Marije Cornelissen, upitana za komentar najave novog pristupa EU prema Bosni i Hercegovini.

Ona je ovaj tjedan boravila u BiH kao članica Delegacije Europskog parlamenta na interparlamentarnim razgovorima Europski parlament - Parlamentarna skupština BiH.

''Pokušavali smo ultimatumima, zatim "mrkvom" ponuditi nešto, pokušavali smo zamrzavanjem dijela IPA sredstava jer nije bilo državnih agencija koje bi bile u mogućnosti da koriste ovaj novac za građane BiH. Mislim da bismo možda trebali neko vrijeme prestati s "novim pristupima", kazala je.

Naglasila je da bh. političari točno znaju šta trebaju činiti: uspostaviti mehanizam koordinacije, uspostaviti državne agencije koje će biti u mogućnosti koristiti IPA sredstva, usvojiti potrebno zakonodavstvo.

''Znači da vidimo kako će to raditi, usmjesto da razvijamo nove pristupe'', zaključila je Cornelissen.

Kopirati
Drag cursor here to close