Trump ne spominje balkan

Bh. političari na republikanskoj konvenciji u SAD-u: Više se očekuje od Hillary

Vijesti / Flash | 22. 07. 2016. u 11:24 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na konvencijama američkih kandidata za predsjednika nazoči i nekoliko bh. političara.

Senad Šepić zastupnik Stranke Demokratske Akcije (SDA) u Parlamentu BiH, boraveći na republikanskoj konvenciji koja se održavala od 18. do 21. srpnja u Clevelandu u američkoj saveznoj državi Ohio, dobio je utisak usijane atmosfere i Trumpove želje za uspjehom.

Šepić je rekao da Trump nije uopće spomenuo ni Europu, a kamoli Balkan.

"Sigurnost, posao za Amerikance i ujedinjenje nacije su mu glavne teme, a sudeći prema završnom govoru težište političkog djelovanja su mu unutrašnje prilike i politika u SAD-u, što je razumljivo, jer to, prema istraživanju, najviše zanima birače u zemlji od kojih očekuje podršku na izborima u studenom", rekao je Šepić za Klix.ba.

Nakon republikanske konvencije Šepić će boraviti i na Demokratskoj konvenciji koja će se održati od 25. do 28. srpnja u Philadelphiji, a gdje se očekuje da će se kao kandidatkinja predstaviti bivša tajnica države Hillary Clinton.

Šepić smatra, da će Hillary s obzirom na njeno ranije iskustvo, poznavanje prilika te uloge njezinog muža u događajima na Balkanu i u BiH, imati više interesa za našu državu i Balkan.

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, također je bio prisutan na republikanskoj konvenciji, a uvjeren je kako je Trump je na putu da postane predsjednik SAD-a.

"Žestok govor, pokrio je sve što prosječan Amerikanac želi čuti. Trump ljudima nudi nešto novo, što oni i žele", prokomentirao je Borenović obraćanje republikanskog kandidata.

Kopirati
Drag cursor here to close