Teslić

Političko nasilje nad novinarima: Kada načelnik nije zadovoljan tv prilogom!

Upravni odbor BH novinara smatra nedopustivim i necivilizacijskim činom vršiti političke pritiske i nasilje nad novinarima te dovoditi u pitanje njihov slobodan i siguran rad.
Vijesti / Flash | 04. 03. 2019. u 17:55 Bljesak.info
Teslić glasovao o opozivu načelnika

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Udruge BH novinari oštro osuđuje napade na novinarske ekipe BN televizije iz Bijeljine (BNTV) i Alternativne televizije iz Banja Luke (ATV), koji su se dogodili u Tesliću tijekom snimanja događaja povezanih s glasovanjem o opozivu sadašnjeg načelnika Milana Miličevića.

Ekipa BNTV je napadnuta sinoć, nakon okončanja glasovanja, kada je došlo do sukoba pristalica dvije političke stranke - SDS i SNSD, koje se bore za načelničko mjesto u Tesliću.

Novinarima ATV je priprijetio u ponedjeljak sam načelnik Miličević tijekom snimanja izjave za ovu TV kuću, rekavši kako ''nije zadovoljan radom ATV-a'', da je ovo posljednja izjava koju daje i da više ATV neće moći ulaziti u zgradu Općinske uprave.

Upravni odbor BH novinara smatra nedopustivim i necivilizacijskim činom vršiti političke pritiske i nasilje nad novinarima te dovoditi u pitanje njihov slobodan i siguran rad. Fizički napadi i prijetnje su izravan napad na slobodu izražavanja i predstavljaju kršenje prava na infomiranje građana o temama od javnog značaja.

Izjašnjavanje građana na referenudumu i rezultati glasovanja su događaj od iznimne važnosti za sve stanovnike Teslića, zbog čega medijima i novinarima mora biti omogućeno nesmetano izvještavanje i rad u interesu javnosti.

''Upravni odbor BH novinara zahtijeva od policijskih tijela u Tesliću poduzimanje posebnih mjere zaštite novinara i medijskih ekipa koje izvještavaju iz tog grada, a od Središnjeg izbornog povjerenstva traži sankcioniranje političara koji svojim postupcima i djelovanjem krše pravo na slobodu infomiranja i ometaju medijima pristup mjestima objavljivanja rezultata referenduma u Tesliću'', navedeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close