Potvrdila veleposlanica

Bh. liječnicima dozvoljeno pružanje pomoći u Novom Pazaru

Slanje timova najavila je ranije i direktorica UKCS-a dr. Sebija Izetbegović, a tu mogućnost također je naglasio i Vahid Jusufović, direktor UKC Tuzla
Vijesti / Flash | 06. 07. 2020. u 19:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanica BiH u Srbiji Aida Smajić potvrdila je za N1 da je liječnicima iz Bosne i Hercegovine ipak dozvoljeno da pruže pomoć kolegama u Novom Pazaru.

"Sada je na našim vlastima da pošalju licence i potrebne dokumente, za dobivanje dozvole, kako bi se najavljena pomoć ljekarskih timova mogla realizirati", istaknula je veleposlanica Smajić.

Podsjećaju, BiH je 30. lipnja putem Ministarstva vanjskih poslova obavijestila Srbiju o spremnosti za pružanje pomoć i slanje dva tima u Novi Pazar. Spremnost da pomognu izrazili su zaposlenici Hitne medicinske pomoći, odakle je najavljeno slanje tri iskusna medicinska tehničara i jednog specijaliste urgentne medicine.

Slanje timova najavila je ranije i direktorica UKCS-a dr. Sebija Izetbegović, a tu mogućnost također je naglasio i Vahid Jusufović, direktor UKC Tuzla, piše N1.

Licence i potrebnu dokumentaciju na provjeru Ministarstvu vanjskih poslova BiH već su poslali predstavnici Crvenog križa Federacije iz kojeg su istaknuli da će njih tim sačinjavati pet medicinskih tehničara i tri ljekara opće prakse.

Kopirati
Drag cursor here to close