Kreću gužve na granicama

Bh. građani sa hrvatskom putovnicom mogu u RH na 12 sati bez testa i potvrde

Novom odlukom bh. građani, koji posjeduju hrvatsko državljanstvo mogu u Hrvatsku ući na 12 sati bez testa ili potvrde o cijepljenju.
Vijesti / Flash | 18. 06. 2021. u 17:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / GP Doljani

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prelaza Republike Hrvatske koja će se primjenjivati do 30. lipnja 2021. godine.

Izmjena u odnosu na prijašnju odluku je ta da državljani država članica EU, kao i članovi njihove obitelji koji putuju u Republiku Hrvatsku iz "trećih zemalja", odnosno onih koje nisu članice EU/EGP, mogu ući u Hrvatsku na 12 sati bez predočenja PCR ili antigenskog testa, kao ni dokaza o cijepljenju.

"Osobe koje putuju zbog osobnih ili obiteljskih razloga, poslovnih razloga ili koje imaju drugi gospodarski interes, a ne zadržavaju se u Republici Hrvatskoj ili izvan Republike Hrvatske duže od 12 sati, mogu bez testa ući u RH", stoji na službenoj internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske.

Ovo, između ostalog znači da bh. građani, koji posjeduju hrvatsko državljanstvo mogu u Hrvatsku ući na 12 sati pod navedenim uvjetima.

Za sve ostale građane "trećih zemalja", među kojima su i bh. građani bez hrvatske putovnice, vrijede pravila da za ulazak moraju posjedovati potvrdu o cijepljenju, negativan PCR test ili potvrdu o prebolovanoj infekciji koronavirusom.

Detalje odluke možete vidjeti na linku.

Kopirati
Drag cursor here to close