Puna podrška

Bez zemalja zapadnog Balkana proces proširenja EU nije završe

Vijesti / Flash | 06. 12. 2016. u 16:56 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Usvajanjem Završne deklaracije, danas je u Sarajevu pod predsjedavanjem Bosne i Hercegovine, završeno redovno godišnje zasjedanje Parlamentarne skupštine Središnjoeuropske inicijative (PSCEI).

U završnom dokumentu, koji su usvojili članovi izaslanstava svih 18 zemalja članica CEI, snažno se naglašava da bez zemalja zapadnog Balkana proces proširenja Europske unije (EU) ni u kom slučaju nije završen te se pozivaju države članice CEI koje su u EU da nastave da pružaju punu podršku državama koje teže članstvu u EU.

Tijekom zasjedanja, koje je bilo posvećeno strategiji za prevenciju i borbu protiv terorizma u svjetlu migrantske krize, parlamentarci su podržali suradnju CEI s drugim međunarodnim organizacijama u svim pitanjima od značaja za države članice CEI, uključujući održivi razvoj, jačanje sigurnosti, kao i borbu protiv terorizma, transnacionalnog organiziranog kriminala i korupcije.

S tim u vezi, u usvojenoj Deklaraciji ističe se značaj bliske suradnje unutar zemalja članica CEI u vezi rješavanja izazova migrantske krize, kao i suočavanja i traženja rješenja za glavne uzroke te krize.

Zahvaljujući se sudionicima zasjedanja na suradnji, predsjedavajuća Izaslanstva Parlamentarne skupštine BiH u PSCEI i predsjedavajuća Parlamentarne dimenzije CEI Monika Tomić objavila je da BiH dužnost predsjedavanja CEI u narednoj godini predaje Bjelorusiji, priopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close