Bez odluke

Bez konsenzusa o sudjelovanju pripadnika OSBiH u obilježavanju 9. siječnja

Vijesti / Flash | 06. 01. 2017. u 11:42 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo BiH na izvanrednoj sjednici 5. siječnja zbog nedostatka konsenzusa nije donijelo odluku o sudjelovanju Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH u aktivnostima povodom obilježavanja 9. siječnja - "Dana Republike Srpske", koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Predsjedavajući Mladen Ivanić predložio je potpuno sudjelovanje Trećeg pješadijskog puka OSBiH u aktivnostima u vezi s "Danom RS", dok je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović bio protiv bilo kakve upotrebe pripadnika OSBiH u ovim aktivnostima, priopćeno je iz državnog predsjedništva.

U priopćenju se navodi da odluka nije donesena zbog nedostatka konsenzusa.

Podsjetimo, Dragan Čović kazao je u razgovoru za N1 da ne zna zašto bi se trebao praviti problem oko sudjelovanja pripadnika Trećeg pješadijskog RS puka Oružanih snaga BiH, u programu obilježavanja 9. siječanja - Dana RS koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Čović smatra da od toga ne treba praviti probleme.

''To treba s pozornošću razmotriti, ali osobno mislim da od toga ne treba praviti nikakve probleme s obzirom na to da se radi o ceremoniji. Bojim se da od svakog događaja u BiH pravimo problem i dajemo mu jednu nepotrebnu dimenziju. Mislim da smo previše naglasili jedan takav događaj bez obzira što će i ovaj moj komentar izazvati reakciju osobito ovdje u Sarajevu'', rekao je Čović

Kopirati
Drag cursor here to close