Mladen ivanić

Bez financiranja će biti teško stimulirati populacijsku politiku

Vijesti / Flash | 11. 09. 2016. u 18:15 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić večeras je u Doboju nazočio manifestaciji "Susret beba", čiji je cilj da se naglasi važnost obitelji kao osnovnog elementa društva. Ivanić, koji je generalni pokrovitelj manifestacije, rekao je da bez mladih nema perspektive.

"Koncepcija BiH jeste da njene institucije nemaju financijska sredstava i smatram da i ne trebaju ni imati da djeluju u ovakvim oblastima", rekao je Ivanić novinarima, a piše Srna.

Dodao je da to mnogo više trebaju raditi entiteti čija je obveza da vode aktivnu populacijsku politiku, koja podrazumijeva i određena financijska sredstva kojima će stimulirati rad udruženja majki sa četvero i više djece, kao i neku vrstu financijskih dodataka majkama. Ivanić je ocijenio da će bez takvih aktivnosti veoma teško biti stimulirati populacijsku politiku, kao i da nije riječ o velikim sredstvima koja se mogu i treba ih naći.

Predsjednica Udruženje obitelji s četvero i više djece "Budućnost 4" Doboj Olivera Nedić nije zadovoljna odgovorima institucija svih nivoa u BiH na problematiku višečlanih obitelji i obitelji kao jezgre društava. Manifestacija "Susret beba" Doboj organizira se po drugi put u Gradskom parku. U programu sudjeluju Škola sporta "Sparta", Plesna sekcija Doboj, Gradski hor "Zvončići", Kulturno-umjetničko društvo Doboj, mališani iz vrtića "Madagaskar", djeca iz Kutka za djecu Vana Raljić i Sara Tešić. "Susret beba" organiziralu su Udruženje "Budućnost 4" i Aktiv žena Gradskog odbora PDP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close