Tužiteljstvo ŽS

Bez dokaza: Podizanje tenzija oko slučaja Mahirove smrti ugrožava istragu i škodi društvu

Vijesti / Flash | 08. 01. 2016. u 15:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijsko tužiteljstvo Županije Sarajevo, nakon brojnih medijskih natpisa, različitih reakcija građana, kao i njihovog obraćanja javnosti, podsjeća da je ta institucija jedina relevantna da ispita i dokaže eventualno postojanje kaznenog djela ili nečije odgovornosti u slučaju smrti M.R. Navode očuha i majke da je dječak izvršio samoubojstvo zbog vršnjačkog nasilja, Tužiteljstvo će ispitati do kraja, priopćeno je iz tog tužilaštva.

''Objavljivanjem, od građana, identiteta i fotografija maloljetnika koji se optužuju za nasilje, ne samo da je kršenje Zakona o zaštiti osobnih podataka i etičkog Kodeksa za tisak i online medije (član 11. – Zaštita djece i maloljetnika), nego može prouzročiti nesagledivu štetu, pogotovo roditeljima čija se djeca javno prozivaju. Upozoravamo da se takvim ponašanjem može počiniti i kazneno djelo'', navodi se u priopćenju.

Županijsko tužiteljstvo Županije Sarajevo ističe da je "svima u interesu da se što prije dođe do istine: roditeljima čiju bol i gubitak djeteta nitko ne može nadomjestiti, ali i roditeljima čija se djeca javno prozivaju".

''Bez dokaza, u fazi istraživanja slučaja i utvrđivanja činjenica, podizanje tenzija samo može ugroziti istragu i naškoditi cijelom društvu'', upozoravaju iz tog tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close