Pred BiH je puno posla

Bevanda se oprostio od Sorensena

Vijesti / Flash | 28. 10. 2014. u 16:13 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda primio je danas u oproštajnu posjetu šefa Delegacije Europske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU veleposlanika Petera Sorensena s kojim je razgovarao o ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH nakon održanih općih izbora, kao i o regionalnoj suradnji zemalja Zapadnog Balkana nakon summita u Berlinu.

Bevanda je zahvalio veleposlaniku Sorensenu na razvijanju dobrih odnosa između Europske unije i Bosne i Hercegovine i istaknuo da su na putu k Europskoj uniji, BiH preostala samo dva uvjeta iz Mape puta, što nije zanemarivo, s obzirom da su 24 zadatka ispunjena u vrlo kratkom vremenskom razdoblju.

On je izrazio nadu da će vlast u BiH vrlo brzo biti formirana i da će, sukladno predizbornim obećanjima, BiH krenuti putem europskih integracija.

Veleposlanik Sorensen je zahvalio predsjedavajućem Bevandi na suradnji u proteklim godinama i istaknuo da bi za državu bilo dobro da vlast bude formirana što prije.

Suglasili su se da je pred BiH još jako puno posla i da treba nadoknaditi propuštene prilike.

Predsjedavajući Bevanda poželio je veleposlaniku Sorensenu uspješan nastavak diplomatske karijere, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close