Mostar

Bešlić zadovoljan suradnjom s Daytonom

Vijesti / Flash | 08. 08. 2017. u 10:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić razgovarao je u utorak u mostarskoj Gradskoj vijećnici s izaslanikom Grada Daytona Mattom Josephom, priopćeno je iz Grada Mostara.

Kako se navodi, tom prigodom je naglašeno kako su gradske vlasti zadovoljne dosadašnjom suradnjom, posebno suradnjom mladih, kao i jačanjem veza između svih regionalnih centara, potpisnika Memoranduma o suradnji i razumijevanju.

Inače, spomenuti Memorandum potpisali predstavnici Grada Daytona iz Sjedinjenih Američkih Država, te predstavnici gradova iz Bosne i Hercegovine - Mostara, Banja Luke i Sarajeva.

Mladi iz Bosne i Hercegovine već su bili u posjeti Gradu Daytonu (Ohio) i tom prigodom obogatili svoja znanja i iskustva posjetom i radom u strukovnim školama i edukacijskim centrima u tom gradu.

Gradonačelnik Mostara je istaknuo kako postoji dodatni prostor za intenziviranje suradnje između gradova potpisnika navedenog sporazuma, te je uputio inicijativu s novim idejama za još boljom suradnjom.

Domaćin sastanka kazao je kako ovaj način suradnje daje velike mogućnosti za provedbu i određenih projekata, i to vezano za zaštitu životne okoline, zaštitu voda, zbrinjavanje otpada, energijske efikasnosti, te korištenje obnovljivih izvora energije.

Potaknuti ovom idejom, dogovorili su i službeni sastanak s gradonačelnikom Grada Daytona koji bi se trebao održati u drugoj polovini studenoga ili početkom prosinca.

Prema riječima Matta Josepha, tijekom sastanka bilo je riječi o prijateljstvu dviju zemalja i poslovnom ambijentu, sigurnosnom okruženju i budućim ulaganjima u BiH, posebice u Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close