Ide nabolje

Bešlić: Volio bih da sam završio svoj mandat

Vijesti / Flash | 10. 02. 2017. u 09:16 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Volio bih da sam završio svoj mandat. Tako je kako je, vjerujem da će se doći do dogovora, riješiti pitanje i održati izbore", rekao je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić na pitanje novinara do kada će biti gradonačelnik Mostara.

Rekao je kako je teško odgovoriti na pitanje kada se može očekivati nastavak razgovora između SDA i HDZ-a vezano za dogovor oko održavanje izbora u ovom gradu. Kaže kako se razgovori HDZ i SDA se kontinuirano održavaju na svim razinama.

''Svi u BiH znaju za hrvatsko pitanje, majorizaciju pitanja i to nitko ne spori ni na razgovorima. Međutim nema hrabrosti riješiti kao političko pitanje. Razgovori se odvijaju i to ohrabruje, ali ne postoji neko veliko povjerenje", rekao je Bešlić i istaknuo kako je puno pitanja oko izbornog zakona koje treba razriješiti.

Bešlić, koji je na čelu grada osam godina, kaže kako Mostar nije podijeljeni grad, osim u ljudskim glavama.

''U Mostaru i najmanja sitnica je događaj za sve medije u BiH. Djeca kad se pobiju na ulici različitih nacionalnosti veliki je problem. U drugim sredinama ubije se nekoliko ljudi, ali to nije slučaj i priča već statistički podatak", rekao je Bešlić koji ističe da stvari u Mostaru idu na bolje.

Prvi čovjek Grada Mostara tvrdi da se podjednako ulaže u zapadni i istočni dio grada. Dva desetljeća nakon rata u Mostaru su i dalje vrlo vidljiva ratna razaranja.

"Ta percepcija da se ne ulaže podjednako ostaje i nitko je ne želi čuti i dokazati. Može se dokazati kako se ulaže. Mnoge zgrade u istočnom dijelu nisu renovirane, a to nije pitanje Grada već države. Napravili smo svu projektnu dokumentaciju, mi tražimo novce da se popravi slika Mostara. Mi nismo dobili niti jednu KM za popravke", rekao je Bešlić.

Dodao je kako je ''iznimno zadovoljan'' javnom raspravom mostarskom proračunu.

''Vjerujem da će u sljedećih sedam dana proračun grada Mostara biti objavljen. Mostar stabilno funkcionira i servisira sve preuzete obveze. Grad nije u zaostatku, sustižemo sve prispjele obveze i mislim da Grad Mostar ima dobru sliku kada su u pitanju projekti i izgradnja infrastrukture. Mostar je turističko središte BiH i važna je dobra slika iz ovog grada", kazao je Bešlić.

Dodao je i kako su riješena pitanja s mostarskim Muftijstvom oko pronalaska kostiju tijekom radova na izgradnji kolektora.

"Održali smo sastanke i riješili. Sa Islamskom zajednicom smo napravili dogovor, da će se zaustaviti radovi na sve što se naiđe, pozvati nadležne i analizirati", rekao je.

Mostarski gradonačelnik navodi kako je ''turizam iz godine u godinu bolji''.

''Mnogo ljudi zahvaljujući turizmu preživljava, ima posao i otvara hostele. Mnoge stvari bi trebalo popraviti, trebala bi biti veća ulaganja. Pojedinačno imamo dobrih projekata, ali zapošljavaju relativno mali broj ljudi. Nadamo se novim investitorima kako bi zadržali mlade ljude u Mostaru", rekao je Bešlić.

Kopirati
Drag cursor here to close