Gradonačelnik Mostara

Bešlić na proslavi Dana grada Splita

Vijesti / Flash | 09. 05. 2016. u 07:25 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić prisustvovao je svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita u sklopu obilježavanja Dana grada.

Na svečanoj sjednici u splitskome Hrvatskome narodnom kazalištu bili su, među ostalima, izaslanici predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović Andro Krstulović Opara i predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića, te ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Na svečanoj sjednici splitskoga Gradskog vijeća u povodu Dana grada i blagdana Sv. Dujma gradonačelnik Ivo Baldasar je rekao kako se danas slavi sve ono što Split čini posebnim i nezamjenjivim, ali, dodao je, osim za slavlje, vrijeme je i za preispitivanje.

Gradonačelnik Ivo Baldasar rekao je kako danas slave sve ono što Split čini posebnim i nezamjenjivim. Dan grada Splita i njegova zaštitnika sv. Dujma nije prilika samo za slavlje i svečanost, nego i za preispitivanje, istaknuo je gradonačelnik Baldasar, dodajući kako u trci za rješavanjem svakidašnjih teškoća “često postajemo stranci u vlastitom gradu”. Također je rekao kako mu je čast upravljati Splitom.

''Ja kao prvi među jednakima svakodnevno osjećam tu čast, ali, najiskrenije, ponekad i nemoć pred preprekama'', rekao je Baldasar i dodao kako će svatko tko je imao čast upravljati Splitom priznati, ako je iskren, da mu je to ''jedan od najtežih životnih zadataka''.

Dobitnici nagrada za životno djelo su primarijus Ante Tukić i prof. Izet Hozo. Kako je obrazloženo, primarius Tukić to je priznanje dobio za dugogodišnji znanstveno-stručni rad na unaprjeđenju liječenja kardiovaskularnih bolesti, izniman doprinos liječničke struke, te uspješni društveni angažman u više područja od interesa za grad Split.

Prof. Hozi nagrada je pripala, navodi se u obrazloženju, za cjelokupan doprinos stručnome i nastavnom radu te razvoju i unaprjeđenju medicinske znanosti.

Godišnja nagrada pripala je Danijeli Jelić za promicanje humanitarnih volonterskih akcija te za ljubav i brigu koju pruža djeci s teškoćama u razvoju i djeci bez roditeljske skrbi. Istu nagradu dobio je i Joško Kalilić za humanitarni dobrovoljni rad i uspješnu realizaciju projekta “Čist i uređen Park mladosti”.

Skupna godišnja nagrada grada Splita dodijeljena je Hrvatskoj ratnoj mornarici za, kako je obrazloženo, aktivno promicanje ugleda Splita i Republike Hrvatske u međunarodnom okruženju te za uspješnu suradnju s gradom na svim područjima. Skupnu godišnju nagradu dobila je i udruga “Srce” koja skrbi o osobama s cerebralnom paralizom, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close