Kriza

Berlin: Hitan sastanak ministara vanjskih poslova osnivača EU

Vijesti / Flash | 25. 06. 2016. u 12:04 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon izlaska Velike Britanije iz Europske unije (EU), takozvanog Brexita, u Berlinu su se sastali ministri vanjskih poslova šest zemalja osnivača Unije, prenosi Anadolija.

Sastali su se ministar vanjskih poslova Njemačke Frank-Walter Steinmeier (L3), ministar vanjskih poslova Francuske Jean-Marc Ayrault (D3), ministar vanjskih poslova Nizozemske Bert Hoenders (D2), ministar vanjskih poslova Italije Paolo Gentiloni (L), ministar vanjskih poslova Belgije Didier Reynders (L2) i ministar vanjskih poslova Luksemburga Jean Asselborn.

"Ne možemo raditi kao da imamo sve spremne odgovore. Ne smijemo pasti u depresiju nakon odluke Velike Britanije", rekao je Steinmeier prije sastanka te dodao da će danas na sastanku razmijeniti mišljenja i da će zemlje koje su ostale u EU nakon Brexita pokazati volju da Europu učine jakom.

Upitan da komentira pojedine kritike zbog ovakvog načina sastajanja ministara vanjskih poslova šest zemalja osnivača, Steinmeier je rekao da se jučer u Luksemburgu sastao sa ministrima vanjskih poslova 28 zemalja članica, a da će se u narednim danima ponovno sastati s kolegama.

Ministar vanjskih poslova Njemačke Steinmeier je kazao kako će se njemačka kancelarka Angela Merkel u ponedjeljak u Berlinu sastati s predsjednikom Francuske Francoisom Hollandeom i premijerom Italije Matteom Renzijem. Također je najavio niz sličnih sastanaka i u narednim danima, piše Anadolija.

Kopirati
Drag cursor here to close