Razgovor sa Habermayerom

Bećirović: Hitno povećati broj vojnika EUFOR-a u BiH

Bećirović je poručio da Bosna i Hercegovina ostaje posvećena očuvanju stabilnog okruženja za sve građane, euroatlantskoj perspektivi i doprinosu međunarodnom miru.
Vijesti / Flash | 26. 04. 2023. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je sa zapovjednikom EUFOR-a u BiH general bojnikom Helmutom Habermayerom o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini

Bećirović je poručio general bojniku Habermayeru da je žurno potrebno povećati broj vojnika EUFOR-a u Bosni i Hercegovini zbog opasne antidaytonske politike Milorada Dodika u našoj zemlji. On je istaknuo važnu ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini kao garanta stabilnosti i sigurnosti.

Bećirović je poručio da Bosna i Hercegovina ostaje posvećena očuvanju stabilnog okruženja za sve građane, euroatlantskoj perspektivi i doprinosu međunarodnom miru.

General bojnik Habermayer izjavio je da je EUFOR pouzdan partner svih građana Bosne i Hercegovine i iskazao potporu institucijama Bosne i Hercegovine u održavanju sigurnog i zaštićenog okruženja u našoj zemlji.

On je naglasio da snage EUFOR-a pažljivo prate sigurnosnu i političku situaciju u Bosni i Hercegovini. Istaknuto je da EUFOR misija nastavlja komunicirati sa svim lokalnim vlastima u svim dijelovima Bosne i Hercegovine putem mreže timova za vezu i promatranje.

Tijekom razgovora, Bećirović je iskazao zahvalnost na dosadašnjoj suradnji EUFOR-a sa Oružanim snagama BiH i drugim institucijama u Bosni i Hercegovini. Bećirović i general bojnik Helmut Habermayer iskazali su želju da se i u narednom razdoblju nastavi uspješna suradnja Bosne i Hercegovine i EUFOR-a.

Kopirati
Drag cursor here to close