Medicinska oprema

Beč šalje donaciju opreme za zdravstvene ustanove u BiH

Ukupno je osigurano 66 kamiona robe (medicinski aparati, oprema potrebna za bolničko osoblje i osoblje u operacionim salama, medicinske rukavice, maske, medicinske kape, sredstva i tečnosti za čišćenje sala)
Vijesti / Flash | 17. 03. 2022. u 15:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Austriji, Grada Beča i austrijske humanitarne organizacije "Arbeiter-Samariter-Bund Österreich" u Bosnu i Hercegovinu stiže velika donacija medicinske opreme za kliničke ustanove, opće bolnice, domove zdravlja i druge zdravstvene ustanove širom zemlje.

Ukupno je osigurano 66 kamiona robe (medicinski aparati, oprema potrebna za bolničko osoblje i osoblje u operacionim salama, medicinske rukavice, maske, medicinske kape, sredstva i tečnosti za čišćenje sala i drugih prostorija u medicinsko-zdravstvenim ustanovama) u vrijednosti od 388.513 eura.

Prva dva kamiona utovarena su početkom ovog tjedna. Utovaru i pripremi za transport prisustvovao je veleposlanik BiH u Austriji Kemal Kozarić i predstavnik humanitarne organizacije "Arbeiter-Samariter-Bund-Österreich" Nihad Suljić. Kozarić se zahvalio gradonačelniku Beča i bečkoj gradskoj upravi na dosadašnjoj izuzetno dobroj međusobnoj suradnji.

Veleposlanstvo BiH je za partnera u Bosni i Hercegovini izabrala nevladinu humanitarnu organizaciju Pomozi.ba, koja je preuzela u obavezu transport i distribuciju kompletne donacije krajnjim korisnicima, priopćila je Mreža za međunarodnu komunikaciju Grada Beča.

 

Kopirati
Drag cursor here to close