Reagiranje

Baralija zahtijeva hitnu ostavku Uprave mostarskog aerodroma

''Promet na Aerodromu Mostar pada proporcionalno rastu subvencija i broja zaposlenih. To znači da subvencije Grada, Kantona i Federacije BiH idu isključivo na održavanje radnih mjesta onog kadra koji ne može da poveća promet.''
Vijesti / Flash | 12. 12. 2022. u 17:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski aerodrom je u studenom ove godine primio tek pet putnika. To je najslabiji učinak po jednom mjesecu u prethodnih deset godina. Tim povodom reagirala je Irma Baralija, vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara.

''Promet na Aerodromu Mostar pada proporcionalno rastu subvencija i broja zaposlenih. To znači da subvencije Grada, Kantona i Federacije BiH idu isključivo na održavanje radnih mjesta onog kadra koji ne može da poveća promet. Ilustracije radi, navest ću period od 2012. do 2020. godine. U tom periodu broj zaposlenih porastao je s 44 na 58, a broj putnika pao je sa 78.205 na sramnih 1.678. U istom periodu subvenciju su rasle s približno 250.000 KM, i to iz IPA fondova, na blizu milijun i po KM iz proračuna Federacije, Grada i Kantona.

Dakle, krajnje je vrijeme da Uprava Aerodroma prizna vlastiti neuspjeh i podnese ostavku te da Aerodromu da još jednu šansu da pokuša postati glavni generator razvoja Mostara, ali i Hercegovine'', navedeno je u priopćenju Odjela za odnose s javnošću Naše stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close