problemi

Banja Luka: Zbog nevremena nekoliko naselja bez struje

Vijesti / Flash | 12. 01. 2016. u 09:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog nevremena, koje je jučer u poslijepodnevnim i večernjim satima zahvatilo Banju Luku, došlo je do kvara na dalekovodu, tako da su od sinoć od 18.00 sati bez električne energije dijelovi naselja Rekavice, Kola, Bukvalek, Zalužani, Javorani, Stričići i Bronzani majdan.

Kvar bi trebalo biti otklonjen u tijeku dana.

Rječica Dragočajka kod Banja Luke izlila se protekle noći na sedam oklonih domaćinstava, ali zahvaljujući angažmanu spomenutih službi i građana nije došlo do prodiranja vode u stambene i pomoćne objekte, već samo u dvorišta i okolne prometnice.

Određen broj vreća je napunjen pijeskom i postavljen na ugrožena područja, potvrđeno je u banjalučkom gradskom Odsjeku za poslove civilne zaštite i teritorijalne vatrogasne jedinice.

Također, ekipe su sinoć intervenirale i u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju 'Dr Miroslav Zotović', gdje je došlo do prodiranja vode u podrumske prostorije u kojima je smještena ljekarna.

Brzom intervencijom vatrogasaca ispumpana je voda, čime je spriječena materijalna šteta.

Usljed jakog nevremena intervenirala je i vatrogasna jedinica na uklanjanju oborenih grana u nekoliko ulica.

Po prijavi građana, intervenirala je i Komunalna policija u ulicama gdje je došlo do rušenja reklamnih panoa, a obavljen je nadzor vezano za granje i stabla javnog zelenila koji su pali usljed jakog vjetra.

Na licu mjesta utvrđeno je da se na trotoaru i zelenoj površini nalazi više grana i jedno stablo koje je palo.

Obaviješteni su radnici 'Tamarisa' i naloženo je uklanjanje.

Kopirati
Drag cursor here to close