Obračun s korupcijom

Banja Luka: Mektić prosvjednicima obećao pomoć

Vijesti / Flash | 09. 04. 2016. u 15:24 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Korupcija uništava temelje države i oni koji su u to umiješani morat će odgovarati i sve ću poduzeti da do toga dođe, tvrdi ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Navodi da će ustrajati na tom pitanju, iako mu neki spočitavaju da ne može on najavljivati obračun s korupcijom, iako je posljedica korupcije nezaposlenost, besperspektivnost i siromaštvo.

Tvrdi da se i sam zaprepasti 'razmjerom i dubinom kriminalne hobotnice u našem društvu', s kojom se susreće.

Upravo je korupcija, kako je naveo, uzrok što nema dovoljno novca u proračunu, pa i za boračku populaciju, od kojih neki i prosvjeduju u banjalučkom parku.

''Ne mogu shvatiti vlast u RS-u, koja gleda da im troje djece poginulih boraca u RS-u danima štrajkaju u banjalučkom parku, a ništa ne poduzimaju da se riješe njihovi problemi'', rekao je Mektić u izjavi novinarima.

Kaže da je došao razgovarati s ovim štrajkačima kao bivši borac, te da su ga i oni zamolili da se poduzme sve kako bi se nadležne službe obračune s kriminalom i korupcijom, ali i dodao da ni njemu ne treba prezadužena država, u kojoj ove osobe i brojni mladi nemaju perspektivu, dok pojedinci bliski vlasti u RS-u imaju sve.

Prvi štrajkač koji je došao u banjalučki park još prije 53 dana, Njegoš Tomić je za Mektića rekao da je 'jedina svijetla točka koja je, nakon 20 godina mogla da zadesi srpski narod i uradi nešto za narod'.

''Mnogo je pljačke, kriminala i korupcije i zbog toga mi i jesmo ovdje u parku, jer smo obespravljeni. Nekome daju sve, a nekome ništa. Tako više neće moći'', rekao je Tomić koji danima boravi pod šatorom u banjalučkom parku, tražeći da se, kako je naveo, sustavno riješi problem djece poginulih boraca i omoguće zakonska prava boračkoj populaciji u RS-u.

Ogorčen je što i borački dodatak u RS-u kasni, 'dok novca ima za kupovinu novih automobila ministrima u Vladi RS-a'.

Tvrdi da je ministru sigurnosti BiH 'predao kuvertu o milijunskoj pronevjeri' i nada se da će uslijediti i konkretna akcija.

Njegoš Tomić kaže da će u parku 'Mladen Stojanović' ostati sve dok ne ode s vlasti sadašnja politička struktura u RS-u.

Osim njega, pod šatorima u parku u Banja Luci , tražeći rješavanje svojih problema je još pet štrajkača.

Kopirati
Drag cursor here to close