Suđenje

Bandić: Nisam kriv

Uz Bandića se na optuženičkoj klupi našlo još 15 njegovih suradnika i poslovnih partnera, kao i vlasnik CIOS-a
Vijesti / Flash | 22. 01. 2020. u 12:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić se u nastavku suđenja za korupciju u gradu koji vodi već gotovo neprekidno 20 godina izjasnio da nije kriv za nezakonito dodijeljivanje posla zbrinjavanja otpada tvrtki CIOS, prenosi Beta.

Suđenje Bandiću, njegovim suradnicima i poslovnim partnerima iz gradskih firmi na Županijskom sudu u Zagrebu formalno je počelo ispočetka, jer je ranijoj optužnici za korupciju u slučaju "Agram", teškoj oko tri milijuna eura, dodana i optužba da je bez javnog natječaja tvrtki CIOS Petra Pripuza dodijelio posao zbrinjavanja otpada.

Uz Bandića se na optuženičkoj klupi našlo još 15 njegovih suradnika i poslovnih partnera, kao i vlasnik CIOS-a. Svi su se izjasnili da se ne osjećaju krivim.

Zagrebačkog gradonačelnika, koji se tereti za više kaznenih djela korupcije, ispred suda su dočekali aktivisti iz građanske inicijative "Zagreb te zove", skandirajući "Lopove, lopove".

Oni su nosili brojne transparente na kojima je, među ostalim, pisalo "Lopove u zatvor" i "20 godina Bandićevog terora-tražimo pravdu od suda".

Suđenje prate pojedini aktivisti, među kojima i reditelj Dario Juričan koji je na nedavnim predsjedničkim izborima bio kandidat i oštro kritizira Bandića zbog korupcije.

Suđenje Bandiću, njegovim suradnicima i poslovnim partnerima iz gradskih tvrtki koji se u aferi "Agram" terete za korupciju tešku oko tri milijuna eura počelo je još u listopadu 2018.

Tada su se svi optuženi, uglavnom bivši i sadašnji vodeći ljudi gradske uprave i zagrebačkog holdinga, kao i dva trgovačka društva, izjasnili da se ne osjećaju krivim za više kaznenih djela korupcije. Krajem listopada prošle godine sud je potvrdio i novi dio optužnice koja se odnosi na zbrinjavanje otpada, pa je formalno počelo novo suđenje.

Kopirati
Drag cursor here to close