KOnačni raskol u SDA

Bakir k'o zaliven: Radončić preuzima Izetbegovićevu fotelju

Vijesti / Flash | 18. 02. 2016. u 08:52 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fahrudin Radončić predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH je na ročištu u Sudu BiH, nakon kojeg je pušten na slobodu, izjavio kako je s vrhom SDA dogovorio da on bude zajednički kandidat SBB-a i SDA na izborima 2018. godine za člana Predsjedništva BiH.

SDA to službeno nije komentirala, ali jesu visoki stranački dužnosnici. Tako je zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Šemsudin Mehmedović na svojem Facebook profilu napisao kako je riječ o izdaji.

''Javno pitam sadašnje rukovodstvo SDA da li je to istina, a sve članove SDA pitam da li od svoje, najjače političke snage u državi, stranke očekuje da najvažnije mjesto u državi prepusti predsjedniku SBB-a?!?!? Koji organ SDA je to odlučio i kada...te gdje je to objavljeno...ili je to postala stranka jednog lica kao još neke?'', napisao je Mehmedović.

Navodi kako ''nakon katastrofalnog popuštanja Draganu Čoviću prilikom formiranja vlasti, te pogrešnog stranačkog selektiranja, danas saznajemo da je vrh SDA spreman da sve rasproda''.

Istina izae na vidjelo....Dananje roite na Sudu BiH u procesu koji se vodi protiv Fahrudina Radonia razotkrilo...

Posted by Šemsudin Mehmedović on Tuesday, February 16, 2016

''Zarad čijih interesa? Rasprodaja se čak javno pokazuje i na naslovnici magazina Stav koji glorificira Dragana Čovića i njegove političke poteze, dok ovaj trijumfalno organizira proslavu i vatromet, na brdu Hum iznad Mostara, na kojem je napravljen veliki križ koji, nažalost, simbolizira nepravdu koja je učinjena Bošnjacima u Hercegovini'', piše Mehmedović i pita se ''dokle ponižavanje vlastitog naroda, rušenje države, časti i dostojanstva...''

''Ovakvo nedržavničko ponašanje vrha SDA neće ostati nekažnjeno u našem narodu, te pozivam sve čestite i poštene članove SDA da zajedno radimo na vraćaju Stranke na mjesto koje joj pripada, koja čuva državu Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake, a ne da služi personalnim interesima pojedinaca, ma ko bili, koji su se potpuno udaljili od vlastitog naroda'', napisao je nekadašnji dopredsjednik SDA.

Ovaj Mehmedovićev post podijelio je i Senad Šepić, zastupnik SDA, koji je naveo kako se rukovodstvo SDA treba očitovati o ovome.

Inače, valja napomenuti, kako se od uhićenja Radončića spominje struja SDA, koja se protivi koaliciji s Radončićem i koja stoji iza uhićenja. Naime, kako glavni krivci za to spominjali su se dopredsjednici stranke Aljoša Čampara i Asim Sarajlić, koji su te tvrdnje opovrgnuli.

Sam Bakir Izetbegović, koji već danima šuti, pa se tako nije oglasio ni povodom predaje aplikacije BiH za članstvo u EU niti oko vatrometa nad brdom Hum (na kojeg je reagirala mostarska SDA), ali niti oko slobode koalicijskog partnera, rekao je kako ne zna kako bi to ljudi iz SDA mogli utjecati na Radončićevo uhićenje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close