uz mjere zabrane

Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman izlaze na slobodu

Vijesti / Flash | 05. 02. 2016. u 15:09 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bilsena Šahman i tajnik Ministarstva sigurnosti BiH Bakir Dautbašić, uhićeni u akciji Lutka 2, izlaze na slobodu uz mjere zabrane, potvređno je za N1.

Kako je za N1 potvrdila odvjetnica Vasvija Vidović, Dautbašiću i Šahman su zatražene putovnice što znači da će im biti ograničeno kretanje i vjerojatno određena mjera kućnog pritvora.

Sud Bosne i Hercegovine je Šahman i Dautbašiću 13. siječnja odredio jednomjesečni pritvor zbog sumnje da su tijekom prosinca prošle godine zastrašivanjem i obećanjem nedozvoljene koristi navodili na davanje lažnog iskaza svjedoka Azre Sarić u kaznenom postupku koji vode Tužiteljstvo BiH i Osnovni sud u Prištini protiv Nasera Keljmendija i drugih zbog organizovanog kriminala u vezi s kaznenim djelom ubojstvo.

Bakir Dautbašić, tajnik Ministarstva sigurnosti i kandidat za ministra za promet i komunikacije BiH i njegova partnerica Bilsena Šahman uhićeni su 11. siječnja.

U okviru iste akcije kasnije je uhićen i Fahrudin Radončić kojem je također određen jednomjesečni pritvor i protiv kojeg je danas Tužiteljstvo BiH, zajedno sa Šahman, Dautbašićem i Zijadom Hadžijahićem, podiglo optužnicu.

Kopirati
Drag cursor here to close