Jedan ne plaća, svi žedni

Bafo naselje opet bez vode: Vodovod tvrdi da ne poštuju dogovor

''Vi ste nam jedina nada da nam vrate vodu. Ako je jedan dužan nismo mi ostali, nije normalno da se nama koji smo sve podmiri isključuje. To je bezobrazluk, oni ovo zovu kolektivni centar, a ovo je logor''
Vijesti / Flash | 09. 11. 2017. u 11:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Voda stanarima u mostarskom Bafo naselju ponovno je isključena zbog neplaćanja, a kako su nam pojasnili iz Vodovoda, riječ je očito o nepoštivanju ranije postignutog dogovora o obročnom plaćanju te obračunu potrošnje prema jednom mjerilu za stambene objekte.

Naime, redakciji portala Bljesak.info tijekom jutra se javilo nekoliko stanovnika ovog naselja, koji su se požalili da su ostali bez vode, jer jedan od susjeda nije izmirio dugovanja Vodovodu.

''Ranije sam imao nekih dugova, ali sve sam podmirio već prije nekoliko mjeseci. Svi dugovi su podmireni, a meni je voda opet isključena. Gurali su mi neke papire da potpišem ali nisam. Ovo nema smisla'', rekao nam je Dženan K. stanovnik ovog naselja.

''Već petnaest godina živim u ovom naselju i uvijek redovno plaćam vodu, da bi mi je isključili jer jedan susjed iz zgrade nije platio. U Vodovodu nam guraju papire da potpišemo, da ćemo mi kao neki žiranti za čovjeka iz zgrade, koji ne plaća. Znači da mi ostali, ako on ne plati, platimo njegove račune'', rekla je Indira H., govoreći kako je odnos ove službe nekorektan prema odgovornim platišama.

''Vi ste nam jedina nada da nam vrate vodu. Ako je jedan dužan nismo mi ostali, nije normalno da se nama koji smo sve podmiri isključuje. To je bezobrazluk, oni ovo zovu kolektivni centar, a ovo je logor'', rekla nam je jedna od stanarica ovog naselja.

No, iz Vodovoda kažu kako je riječ o nepoštivanju onoga što su predstavnici naselja dogovorili s ovim poduizećem.

''Postignut je dogovor o obročnom plaćanju duga te da potpišu suglasnost da je njih četvero (četiri stanara u četiri stana, op.a.) suglasni da se voda obračunava po jednom vodomjeru. U protivnom će biti isključena ako ne potpišu dogovore i sporazume'', rekao nam je Admir Zekotić iz mostarskog Vodovoda.

Podsjetio je kako je stanarima ovog naselja voda već bila isključena ali su upravo radi dogovora ponovno spojeni na vodovodnu mrežu.

''Svi koji nisu potpisali ugovore o jednom vodomjeru su isključeni. Ima ljudi koji nisu dzužni ali je dužan potpisati suglasnost da zgrada dobiva jedan račun, na jedan vodomjer'', rekao je i dodao kako među stanarima tog naselja očito vlada nesklad.

Kaže kako će javnost vjerojatno postaviti pitanje zašto se socijalnim slučajevima, kakvi žive u ovom naselju, isključuje voda. No, napominje, kako službeno oni za ovo poduzeće nisu ti slučajevi jer nisu takoevidentirani.

''U vodovodu su samo dvije osobe prijavljene kao socijalni slučajevi. Tim ljudima je teško registrirati se kao socijalni slučaj'', rekao je Zekotić za Bljesak.info.

Podsjećamo, početkom kolovoza u ovom naselju odvijala se prava drama zbog isključenja vode, a policija je morala nadzirati situaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close