Beechcraft

Avion bez dozvole preletio zemlje Balkana, među njima i Srbiju; Ispratili ga ratni avioni

''Pilot nije reagirao na radio-pozive i vizualne signale ratnih aviona koji su bili u pratnji letjelice u skladu sa međunarodnim pravilima''.
Vijesti / Flash | 09. 06. 2022. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvomotorni avion marke "Beechcraft" sa dvoje ljudi preletio je u srijedu bez dozvole zračne prostore Mađarske, Rumunije, Srbije i Bugarske, priopćilo je rumunjsko ministarstvo obrane.

''Avion koji je preletio zračni prostor Rumunije duž rute koja uključuje Oradea, Karansebeš i Drobeta-Turnu Severin nije pokazivao znakove neprijateljstva ili opasnog ponašanja. Pilot nije reagirao na radio-pozive i vizualne signale ratnih aviona koji su bili u pratnji letjelice u skladu sa međunarodnim pravilima'', navodi se u priopćenju rumunjskog Ministarstva obrane, prenosi TASS.

Prema raspoloživim informacijama, avion je poletio sa područja mađarskog grada Debrecina oko 17:30 sati, bez odobrenja i plana leta i sa isključenim transponderima.

Dva mađarska ratna aviona pratila su letjelicu u zračnom prostoru Mađarske.

Avionu je trebalo otprilike dva minuta da oko 19.00 preleti zračni prostor Srbije i potom uđe zračni prostor Bugarske.

''Bugarske vlasti rade na terenu i istražuju posljednju poznatu poziciju aviona kako bi ga identificirale i saznale dodatne detalje'', navodi se u priopćenju ministarstva obrane Rumunije, prenosi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close