Hadž

Avio-kompanija prekršila ugovor: Odgođen let aviona s bh. hodočasnicima

Dva puta su odgađani najavljeni letovi aviona s hodočasnicima iz Bosne i Hercegovine.
Vijesti / Flash | 08. 08. 2018. u 10:08 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Avio-kompanija Vision nije bila u stanju realizirati potpisani ugovor sa Uredom za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Dva puta su odgađani najavljeni letovi aviona s hodočasnicima iz Bosne i Hercegovine. 

Direktor Ureda za hadž i umru Rijaseta Islamske zajednice u BiH muderris Nezim ef. Halilović je za Fenu kazao da su u tijeku pregovori sa avio-kompanijom Turkish Airlines. 

''Avio-kompanija Vision nije bila u stanju realizirati potpisani ugovor o čem smo obaviješteni jutros u 05.30 sati. U koordinaciji sa Kabinetom reisu-l-uleme Islamske zajednice odlučeno je da se za bh. hadžije osigura sigurniji avioprijevoznik'', kazao je Halilović. 

Izvjesno je, kazao je Halilović, da će pregovori biti uspješni i da će prva grupa hodočasnika za Medinu sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo krenuti sutra. 

Hodočasnicima koji su stigli iz Bihaćkog muftijstva osigurani su smještaj i hrana do termina leta, hodočasnice će do svog leta biti smještene u zgradi ženskog odjela Gazi Husref-begove medrese u Sarajevu a hodočasnici u medresi "Osman ef. Redžović" u Visokom.


Kopirati
Drag cursor here to close