Kako će se naviknuti?

Automobili ministara u Vladi RS-a ne mogu biti skuplji od 50.000 KM

Vijesti / Flash | 21. 08. 2017. u 09:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službeni automobili ministara u Vladi Republike Srpske (RS) ne mogu biti skuplji od 50.000 KM, a premijera najviše 130.000 KM, istaknuli su danas odbornik PDP-a u Skupštni grada Banja Luka Draško Stanivuković i predsjednik pokreta "ReStart Srpska“ Stefan Blagić.

Od sutra su najavili i potpisivanje peticije kojom će biti prikupljano najmanje tri tisuće potpisa građana u RS-u, koji se protive, kako je rečeno, bahatom trošenju narodnog novca i nepotrebnoj nabavci skupocjenih službenih automobila u Vladi RS-a.

Pripremili su i Prijedlog odluke o uslovima nabavke službenih automobila, čijim usvajanjem bi se ograničilo, kako navode, rasipništvo u Vladi RS-a, kupovinom službenih automobila vrijednih više od 100.000 KM.

''Uvjeren sam da će ovu građansku inicijativu podržati više tisuća građana, a već su je podržala brojna udruženja koja se bave gorućim problemima u našem društvu, majke s četvoro i više djece, udruženja samohranih i roditelja djece s poteškoćama u razvoju, odbornici u banjalučkoj skupštini, humanitarna udruženja, nezadovoljni radnici Željeznica RS-a ...Mi želimo graditi RS i u njoj ostati'', rekao je Stanivuković novinarima.

Novcem koji bi se uštedio, kako je rekao, poboljšalo bi se stanje u prosvjeti, turizmu, kulturi i drugim oblastima u društvu.

Predsjednik pokreta "ReStart Srpska“ Stefan Blagić je podsjetio da su revizori utvrdili deficit od 175 milijuna KM u proračunu RS-a za 2016., te istaknuo da bi se i ovom odlukom o kupovini službenih automobila bar dijelom smanjio financijski minus.

Ovo je nastavak aktivnosti započetih na prosvjedima 8. kolovoza u Banja Luci pod nazivom "Zatvori škole, kupi Audi“.

Revolt građana je izazvala odluka ministra prosvjete RS-a Dane Maleševića da kupi skupocjeni automobil, u vrijeme kada je u RS-u zatvoreno 15 područnih školskih odjeljenja.

Kopirati
Drag cursor here to close