optužbe frcaju

Assad kupuje naftu od IS-a koju potom prodaje

Vijesti / Flash | 20. 11. 2015. u 19:18 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je na svečanom otvaranju Energetskog i ekonomskog samita Atlantskog vijeća u Istanbulu, istakao da sve zemlje moraju dati svoj doprinos miru u svijetu, javlja Anadolija.

Istaknuo je kako sve terorističke organizacije u regiji na neki način služe režimu Bashara al-Assada.

"Assadov režim pomaže ISIL. Assad trenutno kupuje naftu od IS-a koju potom prodaje. Treba biti slijep da se to ne shvati. To je jasno kao suza. U tom smislu nema razlike između IS-a, vojnog krila prokurdske Stranke demokratske unije (PYD) i kurdskih Jedinica narodne zaštite (YPG)", rekao je turski predsjednik.

Naglasio je kako nijedna od terorističkih organizacija nema veze s islamom.

"Oni koji preko IS-a vrijeđaju islam i muslimane zasigurno čine veliku grešku. Uistinu, terorističke organizacije kao što su Al-Qaida i Boko Haram, koje diskreditiraju islam, masakriraju i muslimane i nanose im veliku štetu. Nijedna od ovih organizacija nema nikakve veze s islamom, niti je može imati", kazao je turski predsjednik.

Naglasio je kako ne treba suditi niti o jednoj vjeri samo na osnovu negativnog i neprikladnog ponašanja nekih od njenih pripadnika.

Podsjetimo, sirijski predsjednik Bašar al-Asad dao je intervju za ugledni francuski magazin Valeurs Actuelles u kojem je teško optužio Tursku za prljavu igru tijekom krize u njegovoj državi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close