libija

Arapi će zatražiti od UN-a da ukine embargo 'legitimnoj' Vladi

Vijesti / Flash | 18. 02. 2015. u 16:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arapska grupa u UN-u će predstaviti u srijedu nacrt rezolucije u kojoj traži ukidanje ograničenja na oružje za libijsku vladu koju je priznala međunarodna zajednica, navela je egipatska diplomacija u priopćenju.

Egipat, koji je priopćenju da želi tražiti od UN-a međunarodnu vojnu intervenciju protiv grupe Islamska država (IS) u Libiji, liči na korak unazad nakon što se sukobio s prešućivanjem zapadnih sila, koje su trenutno za političko rješenje.

Preko posrednika Jordana, jedinog arapskog nestalnog člana vijeća sigurnosti, arapska grupa će podnijeti nacrt rezolucije koja uključuje "elemente koje predlaže Egipat, podrazumijevajući tu zahtjev za ukidanje embarga na oružje za legitimnu vladu, da bi im se dozvolilo da se bore protiv terorizma", rekao je u priopćenju ministar vanjskih poslova.

U ovom nacrtu rezolucije se traži također "pojačan nadzor s morske strane i iz zraka, kako bi se spriječio dolazak oružja naoružanim policajcima" u Libiji, nastavljeno je u priopćenju, u kojem se ne spominje vojna intervencija.

Ova odluka je donesena nakon sastanka egipatskog ministra vanjskih poslova Samaha Šukrija s ambasadorima arapskih zemalja u UN-u, precizira se u saopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close