Neodgovorno ponašanje

Apelacijski sud udvostručio kaznu pušaču koji je pijan izazvao požar u avionu

Vijesti / Flash | 25. 05. 2017. u 14:45 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski apelacijski sud udvostručio je prvostupanjsku kaznu Johnu Coxu koji je prije dvije godine pušeći cigarete tijekom leta u avionu sa više od 200 putnika izazvao požar.

Kazneni sud u Birminghamu je u siječnju ove godine izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od četiri i pol godine Coxu koji je neodgovornim ponašanjem na letu Monarch Airlinesa iz Velike Britanije ka Egiptu izazvao požar u toaletu aviona.

Nakon uložene žalbe, Apelacijski sud u Londonu danas je povećao kaznu na trajanje od devet i pol godina jer je sudac procijenio da je neodgovornim ponašanjem osuđenik ugrozio živote više od 200 putnika i članova posade.

Obrana je pokušala na apelacijskom sudu smanjiti prvostupanjsku kaznu sa argumentima da je 46-godišnji Cox u to vrijeme imao obiteljskih problema, ali sudac je procijenio da mu to ne može biti opravdanje za počinjeno djelo.

Cox je tijekom leta na 11.000 metara u pijanom stanju opušcima cigareta u toaletu aviona izazvao požar koji je brzom reakcijom posade ugašen. Cox je uhićen po slijetanju na aerodromu u Kairu i izručen britanskim vlastima.

Kopirati
Drag cursor here to close