SDP Mostar

Antifašizam je nešto po čemu je Mostar bio i ostao prepoznatljiv

Vijesti / Flash | 13. 02. 2015. u 14:03 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Gradski odbor SDP-a BiH uputio je građanima i građankama Mostara čestitku u povodu Dana oslobođenja Mostara od fašizma koji se obilježava 14. veljače.

''Antifašizam je nešto po čemu je Mostar bio prepoznatljiv i po čemu će ostati prepoznatljiv i nitko nema pravo igrati se s antifašističkim karakterom ovog grada'', ističe se u priopćenju GO SDP-a Mostar.

''Također, tražimo obnovu svih antifašističkih spomenika jer antifašizam i partizani su nešto na što svi zajedno trebamo biti ponosni i u skladu s tim se odnositi prema tim ljudima i spomenicima antifašističkoj borbi'', stoji u priopćenju.

Gradski odbor SDP-a BiH usvojenom deklaracijom traži od svih političkih subjekata da podrže usvajanje zakona o zabrani isticanja fašističkih simbola, izgradnju društva u kojem vladaju sloboda, jednakost, pravda, solidarnost i poštivanje temeljnih prava i sloboda čovjeka, obnovu svih antifašističkih spomenika na području cijele Bosne i Hercegovine, žurno ukidanje svih naziva ulica u Mostaru koje nose imena onih koji su u Drugom svjetskom ratu bili suradnici okupatora i pripadnici kvislinških formacija i koji su nakon rata vršili terorističke akcije s namjerom ugrožavanja života civilnog stanovništva te promjenu imena Gimnazija Mostar u Gimnazija Aleksa Šantić.

Kopirati
Drag cursor here to close