Španjolski trg

Antifašisti se okupili u središtu Mostara

Vijesti / Flash | 30. 09. 2016. u 18:36 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Udruženja antifašista i boraca NOR-a, u petak je na Španjolskom trgu u Mostaru upriličen svečani program u okviru obilježavanja 75. godišnjice od formiranja Mostarskog partizanskog bataljuna.

Na svečanosti je istaknuto kako je Mostarski partizanski bataljun u Drugom svjetskom ratu dao nemjerljiv doprinos u borbi protiv fašizma, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i u bivšoj Jugoslaviji. Organizator je podsjetio kako su nedavno održana još dva skupa, na Borcima i Glavatičevu gdje se okupilo više od 1000 sudionika.

Antifašisti Mostara žele ovim sjećanjem podsjetiti na slavnu mladost grada i njegovu antifašističku prošlost, ali i poslati poruku sadašnjim generacijama da se snažnije suprotstave i odupru fašističkim pojavama u društvu, istaknuto je na skupu.

Nakon obraćanja Seada Đulića koji je ujedno i predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a, uslijedio je isječak iz predstave 'Maslinova grana' kojeg su izveli mladi glumci MTM-a 1974. Nakon skupa, upriličeno je polaganje cvijeća ispred spomenika antifašistima na platou Doma zdravlja u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close