Zloupotrebe pri zapošljavanju

Amir Zukić i ostali: Suđenje odgođeno zbog tehničkih problema

''Čekamo firmu koja servisira opremu, a suđenje će naknadno biti zakazano'', rekla je službenica Suda novinarima i drugim prisutnima.
Vijesti / Flash | 12. 10. 2020. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suđenje Amiru Zukiću i ostalima za zloupotrebe pri zapošljavanju u javnim poduzećima pred Općinskim sudom u Sarajevu odgođeno je zbog tehničkih problema u sudnici.

Službenica Općinskog suda kazala je da samo u sudnicu “broj 3” može stati veći broj ljudi imajući u vidu epidemiološku situaciju s koronavirusom, a u toj sudnici pojavili su se problemi tehničke prirode koji nisu mogli biti otklonjeni.

''Čekamo firmu koja servisira opremu, a suđenje će naknadno biti zakazano'', rekla je službenica Suda novinarima i drugim prisutnima.

Zukiću se sudi skupa sa Safetom Bibićem, Senadom i Nedžadom Trakom, Ramizom Karavdićem, Esedom Džananovićem i Asimom Sarajlićem, za protivzakonito posredovanje pri zapošljavanju u javnim poduzećima.

Suđenje im je počelo u svibnju 2017. godine.

U optužnici, podignutoj prije tri godine, navedeno je kako su Zukić i Bibić tijekom 2016. organizirali grupu, kojoj su se pridružili Nedžad i Senad Trako te Karavdić, koji su pronalazili osobe spremne da daju novac za zaposlenje u podružnicama ''Elektrodistribucije'' pri ''Elektroprivredi BiH''. Nakon toga su, koristeći svoj utjecaj preko Eseda Džananovića, koji se istom optužnicom tereti za zloupotrebu položaja, realizirana nezakonita zapošljavanja u ''Elektroprivredi''.

''Bibić i Zukić su od 1. travnja do 24. kolovoza 2016. ostvarili niz telefonskih komunikacija, odnosno 188 SMS-ova i niz poziva u kojima su dogovarali zapošljavanja i koristili termin ‘projekt’. Potom su se dogovorili da grupi pridruže osobe koje bi na terenu pronalazili i sklapali dogovore s onima koji bi za zaposlenje dali novac u iznosima od 16.000 do 19.000 maraka i druge neutvrđene iznose'', stoji u optužnici.

Ista optužnica tereti Asima Sarajlića i Mirsada Kukića za primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, Seida Fazlagića zbog pomoći počinitelju nakon izvršenog kaznenog djela, dok je Zukić optužen i za nedozvoljeno držanje oružja.

Fazlagić je nakon priznanja krivice osuđen na osam mjeseci zatvora, a postupak protiv Kukića je zbog njegovog zdravstvenog stanja razdvojen, te mu se sudi u odvojenom postupku.
 

Kopirati
Drag cursor here to close