Sastanak sa Sentom

Amerikanci žele što skorije aktiviranje MAP-a u BiH

Tijekom sastanka su, istaknute i zadaće Oružanih snaga BiH, među kojima su sudjelovanje pripadnika Oružanih snaga BiH u međunarodnim misijama potpore miru.
Vijesti / Flash | 14. 08. 2018. u 14:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ministarstvo obrane BiH / Sastanak Ministarstva obrane BiH sa Vojnom službom američkog Senata

Zamjenici ministra obrane BiH Boris Jerinić i Sead Jusić sa suradnicima, sastali su se u utorak s izaslanstvom Odbora vojne službe pri Senatu SAD koje je predvodio Dustin Walker.

Zamjenik ministra Jerinić iskazao je zadovoljstvo današnjim sastankom, tijekom kojeg je upoznao izaslanstvo Senata SAD s aktivnostima i ciljevima rada Ministarstva obrane BiH, aktivnostima na ispunjavanju uvjeta za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo u NATO (MAP) za BiH, kao i procesu implementacije dokumenata Pregled obrane i Plan modernizacije OS BiH, priopćeno je iz Ministarstva.

Tijekom sastanka su, također, istaknute i zadaće Oružanih snaga BiH, među kojima su sudjelovanje pripadnika Oružanih snaga BiH u međunarodnim misijama potpore miru.

Ovom prigodom naglašena je izuzetno dobra suradnja sa SAD, koje daju veliku potporu Bosni i Hercegovini, što je potvrđeno i tijekom nedavnog održanog sastanka Američko-jadranske povelje u Hrvatskoj, na kojem je nazočio i ministar obrane SAD Mattis.

U priopćenju navode kako je član odbora vojne službe pri Senatu SAD Dustin Walker, pohvalio je napore Ministarstva obrane BiH na aktivnostima i usvajanju dokumenta Pregled obrane, te izrazio želju za što skorije aktiviranje MAP-a, čime bi počela i implementacija ovog dokumenta. Također, on je pohvalio i doprinos BiH očuvanju mira u svijetu kroz sudjelovanje u mirovnim misijama, te je istaknuo da je BiH stabilna i perspektivna zemlja.

Tijekom sastanaka istaknuto je i zadovoljstvo bilateralno-obrambenom suradnjom SAD i BiH, kao i mogućnostima njenog unapređenja.

Kopirati
Drag cursor here to close