Laktanje u NATO-u

Amerikanci traže da se Trump ispriča Dušku Markoviću zbog naguravanja

Vijesti / Flash | 26. 05. 2017. u 12:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su svjetski mediji objavili vijest kako je američki predsjednik Donald Trump odgurnuo premijera Crne Gore Duška Markovića prilikom obilaska novog sjedišta NATO u Bruxellesu, američki su građani pokrenuli peticiju kojom traže da se Trump ispriča Markoviću, prenijela je Radio televizija Crne Gore.

Peticija je pokrenuta na portalu "We the people", a da bi ona bila dostavljena Bijeloj kući do 24. lipnja potrebno je prikupiti 100.000 potpisa.

U peticiji koju su pokrenuli američki građani traži se od Trumpa da uputi pismenu ispriku Markoviću.

''Ovo je sramota za naš narod i užasan čin pred čelnikom države i svim članicama NATO-a. Trump se mora odmah ispričati svim NATO članicama za njegovo ponašanje“, navodi se u peticiji.

Video na kojem se može vidjeti kako Tramp odguruje Markovića postao je hit na društvenim mrežama, a korisnici su uglavnom ismijali američkog predsjednika, prenio je Tanjug.

Glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer rekao je da nije vidio snimku, ali da pretpostavlja da je Trump samo išao na svoje predodređeno mjesto, prenio je Reuters.

Marković je sinoć kazao je kako je prirodno da predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump bude u prvom redu na sastanku čelnika država NATO saveza.

Kopirati
Drag cursor here to close