izrazi sućuti

Amerika nudi pomoć da se pronađe korijen ubojstva u Sarajevu

Vijesti / Flash | 19. 11. 2015. u 14:21 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u BiH izražava najiskreniju sućut obiteljima vojnika i klase Armina Salkića i kaplara Nedeljka Radića, vojnika koji su sinoć ubijeni u terorističkom napadu u Rajlovcu, kao i njihovim prijateljima i kolegama u Oružanim snagama BiH prema kojima gajimo najdublje poštovanje'', navodi se u priopćenju američkog Veleposlanstva u biH povodom ubojstva dvojice vojnika u Rajlovcu kod Sarajeva.

''Suosjećamo s građanima Bosne i Hercegovine dok se pokušavaju suočiti s bezumnim ubojstvom dva mlada čovjeka koja su bila posvećena očuvanju sigurnosti i stabilnosti ove zemlje. Mi smo spremni pružiti svaku vrstu pomoći vlastima u BiH u identificiranju korijena ovog gnusnog zločina'', navodi se u priopćenju.

Šokirani smo viješću o jučerašnjem ubojstvu dvaju vojnika Oružanih snaga BiH i ovom prilikom izjavljujemo sućut obiteljima ubijenih i cijeloj državi BiH. Oštro osuđujemo ovo ubojstvo vojnika OSBiH, izjavio je u Washingtonu izvršni direktor Centra za transatlantske odnose pri Školi naprednih međunarodnih studija (SAIS) na Johns Hopkins svuečilištu u Washingtonu Daniel Hamilton.

Centar za transatlantske odnose je početkom ovog tjedna bio domaćin velike međunarodne konferencije posvećene reformama u BiH, a u povodu 20. godišnjice Daytonskog sporazuma. Hamilton ističe kako su se na konferenciji u Washingtonu, nakon dugo vremena, čule poruke zajedništva, koordinarog rada entitetskih vlada i Vijeća ministara BiH koji za cilj ima stvaranje boljih uvjeta za život svih građana BiH.

''Uvjereni smo da će se takav rad i nastaviti za što u Sjedinjenim Državama i međunarodnoj zajednici imate i podršku i prijatelje'', kazao je Hamilton.

Također je istaknuo da se od predstavnika vlasti u BiH na konferenciji u Washingtonu moglo čuti o ohrabrujućim koracima koji se poduzimaju u suzbijanju terorističkih aktivnosti i daljnjem jačanju državnih sigurnosnih sustava.

''Centar će pojačati podršku afirmaciji vaše zemlje da bi se započeti trendovi u reformama nastavili kako bi se BiH priključila Europskoj uniji'', zaključio je Hamilton.

Inače, Tužiteljstvo BiH je jučerašnje ubojstvo vojnika Oružanih snaga BiH Armina Salkića i Nedeljka Radića u sarajevskom predgrađu Rajlovac danas okvalificiralo kao djelo terorizma, a ubojisa Enes Omeragić počinio je samoubojstvo nakon izvršenog zločina.

Kopirati
Drag cursor here to close