VIDEO

Američko - islamsko vijeće traži ispriku Donalda Trumpa

Vijesti / Flash | 10. 01. 2016. u 09:17 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće za američko–islamske odnose zatražio je ispriku od Donalda Trumpa nakon što je muslimanka Rouz Hamid istjerana sa njegovog predizbornog skupa zbog prosvjedne geste.

Direktor Vijeća Nihad Avad je također pozvao Trumpa da se sastane sa liderima američkih muslimana kako bi pomogao da se suzbiju antimuslimanska osjec´anja koja su izazvana njegovom retorikom, kao i retorikom drugih republikanskih predsjedničkih kandidata, prenosi AP.

Hamid (56) je ustala na noge u trenutku kada je Trump tijekom predizbornog skupa izjavio da su sirijske izbeglice koje bježe od rata u svojoj zemlji povezane sa terorističkom organizacijom ISIL, prenose američki mediji.

Simpatizeri Trumpa, koji su bili oko Hamid, nakon što je ustala podigli su transparente sa njegovim imenom i glasno mu klicali. Jedna osoba joj je rekla: „Ti imaš bombu“.

Hamid je u telefonskoj izjavi za CNN, nakon što je istjerana iz dvorane, rekla da joj je bilo jako neugodno i da je bilo zastrašujuc´e.

Policajac koji je Hamid izveo van dvorane je izjavio da mu je prije početka predizbornog skupa rečeno da svako tko bude pravio bilo kakvu smetnju treba biti izbačen.Donald Trump je ranije pozivao na zabranu ulaska muslimanima u SAD, prenosi Sputnik.

Kopirati
Drag cursor here to close