USS Jason Dunham-DDG 109

Američki razarač u Jadranu

Vijesti / Flash | 13. 03. 2015. u 18:44 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brod Mornarice SAD-a "USS Jason Dunham (DDG 109)", razarač s navođenim projektilima, stigao je u luku Bar u okviru američko-crnogorske bilateralne suradnje u oblasti sigurnosti.

Tijekom posjete Crnoj Gori, zapovjednik broda Darren Dugan i članovi posade sastat će se s kolegama iz Mornarice Crne Gore kao i s lokalnim dužnosnicima i građanima Bara, javili su mediji.

Zapovjednik Dugan sastat će se s gradonačelnikom Bara Zoranom Srzentićem i zapovjednikom Crnogorske mornarice kapetanom Darkom Vukovićem.

Cilj ove posjete luci Bar je, kako je objavljeno, nastavak napora Američke šeste flote na izgradnji suradnje SAD-a i Crne Gore kao dijela Globalnog pomorskog partnerstva u unaprijeđenju pomorske sigurnosti.

Američka šesta flota, sa sjedištem u Napulju, izvodi potpune zajedničke pomorske operacije, često u suradnji sa savezničkim, zajedničkim i međuagencijskim partnerima, u cilju promovisanja američkih nacionalnih interesa i sigurnosti i stabilnosti u Europi i Africi, prenose agencije.

USS Jason Dunham je 59. razarač u svojoj klasi napravljen u državi Maine, državnom partneru Crne Gore. Usidren je u Norfolku u Virginiji, a dom je više od 300 časnika i mornara.

Kopirati
Drag cursor here to close