Korčula

Američki pedofil iz Hrvatske planirao otići na sirijsko ratište

Vijesti / Flash | 04. 03. 2016. u 08:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog zvjerskog zločina koji je dugo bio zataškavan, u kolovozu prošle godine pokrenuta je istraga protiv Davida Pirritana, 55-godišnjeg bivšeg zaposlenika američke vlade.

Sumnjiči ga se da je taj prije nekoliko godina više puta silovao svoju tada 12-godišnju pokćerku. Djevojčica je zatrudnjela i rodila dijete, a Pirritano je uhićen i to velikim zahvaljujući hrvatskoj policiji i jednom stanovniku Korčule.

Nakon što je protiv njega pokrenut postupak, Pirritano je u ljeti prošle godine pobjegao preko Frankfurta na Korčulu, a uhitili su ga 11. siječnja hrvatski policajci, nakon što je preko graničnog prijelaza Karasovići pokušao prijeći u Crnu Goru, piše Index.hr.

Provjeravajući njegove dokumente, granični policajci vidjeli su kako se nalazi na crvenoj tjeralici Interpola koju je za njim raspisala američka savezna država Alabama. Proveo je 40 dana u zatvoru, a nakon toga je izručen SAD-u.

Prema navodima američke policije, Pirritano je planirao otputovati u Siriju i pridružiti se pobunjenicima s kojima je planirao kao snajperist sudjelovati u borbama protiv ISIL-a.

Amerikanca je raskrinkao vlasnik apartmana kod kojeg je odsjedao. Pirritano ga je ove godine tražio da ga preveze u Crnu Goru, a kada su stigli na granicu, vlasnik apartmana je u svoju putovnicu ubacio papirić s upozorenjem policiji da se radi o muškarcu kojeg traži američka policija.

Kopirati
Drag cursor here to close