Robert O'Neil

Američki marinac koji je ubio Bin Ladena otkrio svoj identitet zbog gubitka mirovine

Vijesti / Flash | 06. 11. 2014. u 14:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki marinac koji je ubio najtraženijeg teroristu na svijetu Osamu bin Ladena, odlučio je otkriti svoj identitet, razočaran zbog gubitka zdravstvenog osiguranja i penzije zbog ranijeg napuštanja vojne službe, u kojoj je proveo 16 godina.

Pripadnik odreda Mornaričkih foka (Navy SEAL) dat će veliki intervju za "Fox News" kasnije ovog mjeseca i izaći iz anonimnosti, ali je britanski "Daily mail" došao do saznanja da je riječ o Robertu Robu O' Neillu, višestruko odlikovanom veteranu, koji je vojsku napustio poslije 16 godina službe.

Rob O' Neill (38) bio je član čuvenog Tima šest Mornaričkih foka koji su 2011. u Pakistanu sudjelovali u akciji u kojoj je ubijen vođa terorističke mreže Al Quaida Osama bin Laden.

Taj američki marinac sudjelovao je u više od 400 borbenih misija i u karijeri bio odlikovan 52 puta.

Dio njegove karijere su i tri misije po kojima su snimljeni filmovi, među kojima i Oscarom nagrađeni "Kapetan Philips".

O' Neillova odluka da otkrije da je upravo on ubio Bin Ladena izazvala je gnjev u sjedištu Mornaričkih foka, koji su najavili tužbu, kao i u Pentagonu.

U ekskluzivnom intervjuu za britanski list njegov otac Tom O'Neill je rekao da ni on ni njegov sin nisu zabrinuti da bi se zbog ovoga mogli naći na meti ekstremista Islamske države.

U specijalnoj emisiji "Fox Newsa" naslovljenoj "Čovjek koji je ubio Osamu bin Ladena", O' Neill će govoriti o svojoj obuci i detaljima misije da se ubije lider Al Quaide.

Prošle godine, on je dao intervjuu za magazin "Esqire" u kojemu je identitet bio skriven.

U tom intervjuu marinac je skrenuo pažnju na to kako država postupa prema veteranima uključujući i njega, a posebno je bio zabrinut zbog gubitka zdravstvenog osiguranja i mirovine jer rano napušta službu.

Usprkos 16 godina službe, O'Neill je rekao za magazin da su Mornaričke foke ponudile da mu pronađu posao gdje će isporučivati pivo u Michiganu, što je usporedio sa zaštitom svjedoka za one koji su svjedočili protiv mafije, prenosi Tanjug.

Umjesto toga, on je postao istaknuti motivacijski govornik na osnovu svoje bogate biografije.

Kopirati
Drag cursor here to close