Odgovor

Alkalaj upitao američko veleposlanstvo: Što je to konkretno neistinito u mom izlaganju?

Ako mi bilo tko iz Veleposlanstva SAD-a konkretno kaže šta je to bilo neistinito ili lažno u mom izlaganju, spreman sam se javno izvinuti kako građanima BiH, tako i samom veleposlanstvu, piše u kratkoj poruci veleposlanika BiH u UN-u Svena Alkalaja
Vijesti / Flash | 04. 11. 2022. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim narodima (UN) Sven Alkalaj reagirao je komentare veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Michaela J. Murphyja u vezi s njegovim sinoćnjim obraćanjem pred Vijećem sigurnosti UN-a, javlja Anadolu Agency (AA).

Alkalaj je u kratkom priopćenju naveo kako reagira na stav i komentar koji je veleposlanik Murphy iznio u svom blogu od 2. studenog 2022. godine.

"Ako mi bilot tko iz spomenutog veleposlanika konkretno kaže što je to bilo neistinito ili lažno u mom izlaganju, spreman sam se javno izvinuti kako građanima BiH, tako i samom veleposlaniku", piše u kratkoj poruci Alkalaja.

Veleposlanik Alkalaj je ranije pred Vijećem sigurnosti UN-a iznio vrlo oštre kritike na račun rada visokog predstavnika u Bosni i Hercegovine Christiana Schmidta u kontekstu izmjena izbornog zakona. Alkalaj je, između ostalog, poručio kako je Schmidt svojim odlukama stvorio sustav u kojem građani, osobe i pojedinci nisu jednaki prema Izbornom zakonu BiH, te kako je izvršio kršenje Ustava Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close