Pogoršano stanje

Aleksej Navaljni završio u bolnici

Navaljni već 19 dana štrajka glađu, a u bolnicu je prebačen iz zatvora nakon što mu se stanje pogoršalo.
Vijesti / Flash | 19. 04. 2021. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aleksej Navaljni prebačen je u bolnicu iz zatvora nakon što mu se stanje pogoršalo, objavljeno je na službenim stranicama zatvora.

Navalni već 19 dana štrajka glađu.

U priopćenju dodaju da je stanje Navalnog "zadovoljavajuće" te da ga liječnik jednom dnevno pregleda. U dogovoru s liječnikom Navaljni je pristao na vitaminsku terapiju.

Liječnici zabrinuti

Liječnici koji su zaduženi za zdravlje Alekseja Navaljnog poslali su pismo zatvorskoj upravi u kojem pišu da bi "on mogao umrijeti za nekoliko dana" ako mu se ne pruži odgovarajuća skrb.

Liječnici tvrde, piše BBC, da Navaljnijevi posljednji nalazi krvi ukazuju na to da bi svakog trenutka mogao preminuti od srčanog udara ili zatajenja bubrega.

Ruski veleposlanik: Nećemo dozvoliti da Navaljni umre u zatvoru, ali se ponaša kao huligan
"Moskva neće dopustiti da Aleksej Navaljni umre u zatvoru", naglasio je ruski veleposlanik u Londonu u nedavnom intervjuu za BBC, u trenutku kada su Navaljnijevi pristaše zabrinuti za njegov život jer je bolestan i štrajka glađu.

Ponaša se kao huligan?

"Naravno da nećemo dopustiti da umre u zatvoru, ali mogu reći da se Navaljni ponaša kao huligan nastojeći prekršiti svako pravilo koje je postavljeno", rekao je veleposlanik Andrej Kelin.

Optužio je oporbenog čelnika da "želi privući pozornost" žaleći se "jedan dan da ga boli lijeva ruka, a drugi lijeva noga", prenosi Index.hr.

"Kada bi se ponašao normalno, imao bi izgleda biti pušten ranije", rekao je.

Washington je u nedjelju upozorio da će biti posljedica za Rusiju ako Navaljni umre, a o tom slučaju razgovarat će i ministri vanjskih poslova EU na sastanku u ponedjeljak.

Navaljnijevi pristaše pozvali su u nedjelju Ruse da 21. travnja prosvjeduju i zatraže od vlasti da mu se "spasi život".

Kopirati
Drag cursor here to close