'Naša stranka'

Albin Zuhrić: Presuda Zukićevom vozaču potvrđuje da je SDA kriminalna organizacija

Vijesti / Flash | 03. 07. 2017. u 13:06 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom presude Općinskog suda u Sarajevu, a na temelju Sporazuma o priznanju krivnje između Tužiteljstvo Kantona Sarajevo i Seida Fazlagića, vozača bivšeg glavnog tajnika SDA Amira Zukića, reagirao je u priopćenju Albin Zuhrić, generalni tajnik Naše stranke.

''U optužnici protiv glavnog tajnika SDA, navodi se kazneno djelo nezakonitog zapošljavanja u Elektroprivredi. Presuda Fazlagiću je utemeljenja na njegovom priznanju da je pomagao počinitelju kaznenog djela – čime je fokus ove presude u razotkrivanju kriminala glavnih počinitelja, koji su – kako se može zaključiti na osnovu detalja optužnice i, sada, presude Fazlagiću – Amir Zukić i Asim Sarajlić, u čijim rukama su sve ove godine bile organizacijska i kadrovska politika SDA'', kaže Zuhrić.

Zuhrić je ''izrazio vjeru da su ova presuda i ovaj proces početak jednog šireg pravosudnog procesa, u kojem će sudske instance ove države potvrditi pravnim kvalifikacijama i činjenicama rasprostranjeno mišljenje među građanima Bosne i Hercegovine da je SDA kriminalna organizacija, čija je osnova djelovanja koruptivne prirode. Ne treba zaboraviti da su Zukić i Sarajlić, koji su glavne osobe u ovom procesu, sve ove godine bili lijeva i desna ruka predsjednika SDA Bakira Izetbegovića“, stoji u priopćenju.

''U kontekstu ovog slučaja, gdje su ljudi morali plaćati visoke cifre glavnom tajniku SDA da bi bili zaposleni – treba promatrati i glavno obećanje Izetbegovića za ovaj mandat o 100.000 novih radnih mjesta. Kao što su pokazali u ove skoro tri od četiri godine mandata, 100.000 radnih mjesta neće biti, niti je i bilo prilike da ova vlast na čelu sa SDA dovede do toga, jer je riječ o stranci ukorijenjenoj u sustav korupcije koji slama ekonomsku kralježnicu Bosne i Hercegovine'', dodao je.

Zuhrić zaključuje da će rezime ovog mandata SDA u vlasti biti ne ''stotine tisuća novih radnih mjesta, već stotine tisuća KM u džepovima kadrova SDA''.

''Da budemo jasni, ovaj slučaj ima implikacije i na predsjednika SDA i ključnog čovjeka u sadašnjoj vlasti Bakira Izezbegovića. Izetbegoviću je Zukić bio najbliži suradnik, i moguća su samo dva scenarija, da je Bakir Izetbegović u toj mjeri naivan i nesposoban političar pa nije vidio što mu se događa u uredima, što je malo vjerojatno – ili da je jednostavno znao za sve što se događalo“, zaključio je Zuhrić, navedeno je u priopćenju Naše stranke.

Posjedimo, prema navodima Tužiteljstva, Zukić se tereti da je sa Safetom Bibić i ostalima tijekom 2016. godine organizirali grupu te su pronalazili osobe koje su spremne da daju novac za zaposlenje u ''Elektroprivredi BiH''.

Kopirati
Drag cursor here to close